Dapatkan Borang BRIM Online

Bantuan Rakyat 1Malaysia atau borang BRIM dimulakan pada tahun 2012 dan telah membantu orang ramai daripada mengurangkan harga bahan api untuk semua orang.

Perdana Menteri kini Najib Razak berkata, borang BRIM mensasarkan kumpulan yang tertentu manakala pengurangan harga bahan api akan bermanfaat kepada orang asing dan orang- orang kaya di negara ini. Beliau meminta rakyat membandingkan kedua-dua sistem ini sementara beliau sendiri menerangkan manfaat melaksanakan BRIM daripada mengurangkan harga bahan api.

Borang BR1M Online

Katanya dengan BRIM online, rakyat yang sangat memerlukan duit akan menerima manfaat daripada orang kaya di negara.Ini membawa kepada sorakan yang kuat daripada orang ramai dalam sebuah perjumpaan. Najib diiringi oleh seribu penunggang motosikal dengan bendera BN ke lokasi. Dalam ucapannya, beliau juga menerangkan bagaimana BRIM boleh memberi kesan kepada bisnes dan akhirnya ekonomi Malaysia secara positifnya. Pengerusi BN ini mendedahkan bahawa, terdapat banyak penghargaan yang ditunjukkan Dana Kewangan Antarabangsa, menurut mereka, ini lebih daripada yang dijangkakan.

Beliau juga berkata, jika kerajaan mengikuti langkah parti pembangkang, sudah pasti Malaysia akan muflis serta-merta. Najib turut menambah, mengatakan bahawa kerajaan sedang melakukan apa yang mereka mampu untuk memperbaiki keadaan negara. Mereka telah membuktikan kata-kata mereka sejak memerintah. Mereka telah mengambil langkah yang bermanfaat kepada rakyat dalam apa jua cara yang mungkin dilakukan seperti dasar BRIM, bantuan persekolahan, manfaat kesihatan dan sebagainya. Najib juga menyatakan harapan beliau untuk memenangi kerusi negara juga kerusi Parit Buntar dan Bagan Serai.

Bagan Serai, walaupun bukanlah tempat yang selesa untuk BN, akan tetapi situasi sekarang telah berubah dan rakyat mula mengikuti BN setelah sedar akan apa yang dibuat oleh pihak kerajaan itu bagus. Beliau juga menyebut jumlah sebanyak RM546 juta telah diperuntukkan untuk pembangunan di Bagan Serai di mana, sebanyak RM100 juta telah dibelanjakan dalam projek bantuan banjir di kawasan Kerian. Beliau turut berjanji kepada penduduk Bagan Serai untuk menambah lagi 200 buah katil di hospital tempatan.

Beliau juga meluahkan harapan supaya BN memenangi pilihan raya umum kerana beliau yakin bahawa hakikatnya, berasaskan respons yang diterima di kawasan Dataran.

Najib juga berkata bahawa setiap orang yang telah ditemuinya gembira dengan usaha yang dibuat kerajaan. Beliau meminta penduduk untuk membandingkan usaha baik mereka dengan idea-idea pembangkang untuk lebih memahami kerja mereka dengan lebih baik. Najib juga berharap untuk mendapatkan semula Perak, lantaran mereka telah berusaha kuat di bawah pimpinan Zambry dan mencuba sedaya upaya untuk menjadikan kehidupan warga Perak lebih baik. Beliau pada akhirnya meminta orang ramai menyokong Zambry, atas usahanya untuk membuktikan dirinya. Permintaannya dijawab secara positif oleh orang ramai, di mana BN berharap borang BRIM untuk memenangi kerusi Perak dan negeri-negeri lain.